Om oss - Gryningens hemsida

Gryningen
barn & ungdomsteater
Sveriges bästa barn och ungdomsteater
Title
Till innehåll
Det här är vi
1982 startade Hans Isacsson en liten grupp med barn som kallades Hasses Gryn. Det kom till fler grupper då det var stort intresse för att spela teater. Efter ett par år hade teatern växt och en förening bildades som kom att kallas Gryningen barn och ungdomsteater. Idag har vi grupper varje dag i veckan.

Motala kommun uppskattade vårt ideella arbete och har under åren sett till att vi haft lokaler. Idag har vi en helt egen teater med scen, backstadge, förråd, foajè, toalett, kök med serveringslucka och allt är handikapsanpassat.
Vi har under åren samarbetat med Östgötateatern, turnerat med Riksteatern, deltagit på ett stort antal utbildningar och lagt stor erfarenhet bakom oss.
Vi har även en egen studio där Hasse gör och spelar in musik och effekter till dom, hittills, över 100 pjäser med musik som han skrivit.


DramaövningarVår pod
OBS: vår pod är i vila p.g.a. coronan men startar igen då den är över. Lyssna gärna på gamla avsnitt tills vi startar igen.
Coronan
Hur vi drabbas
Vi har tvingats stänga ner vår teater i första hand till jul.
Naturligtvis hoppas vi på att komma igång igen efter jul.

Vad gäller Majpjäsen så räknar vi med att komma igång
med repetitionerna i januari nästa år.
Vår teater
I Motala startade Hasse, vår grundare, en liten grupp med barn 1982 och fick av kommunen ett litet rum på en ungdomsgård där vi kunde träna. I dag har vi många barn/ungdomar och grupper som kan träna i en fullvärdig teater med läktare. scen, ljus/ljud, toalett, foajè, samligsrum, backstage, klädföråd, kök med serveringslucka och allt är handikapsanpassat.

Köp ett av Hasses manus.
Välkommen tillbaka.
Gryningen
Tillbaka till innehåll